2 Dakika Kural için Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın esnasında güvenliğin sağlamlanması ve oranlı şekilde tahliyenin gerçekleşmesi sinein kullanılan kapılara yangın merdiven bapsı denilmektedir. Bu baplar çeşitli özellikleri sayesinde yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen kapılar emin şekilde binanın terk edilmesine olanak teşhisr.

Çift kanatlı evgin çıkış bapları, dışa selim açılan ürkü pas kullanılanarak yapım edilerek yangın takkadak yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara iye modeldir.

l Kötü sızıntısını önler. Yaman sızmasını engelleyerek yangın merdiveninin duman şeşnda kalmasına engeller. Bu sayede emniyetli tahliyeyi katkısızlar.

Yapı içlerinde sırça yahut maden sandık olan daha yavaş ve kullanışlı yangın bapları tercih edilebilir.

Binalarda sınırlı standartlarda zemin alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları içermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mirlığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın gibi evgin durumlarda içeriden sıkıntısız bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi olağan durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma bariyer sıfır bu kilitler yalnızca yangının negatif etkilerini karıneriye hapseder.

Duman sızdırmaz özelliğe malik olmaları dolayısı ile yangın anında insanoğluın tütün zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Acil çıkış bapsı adı ile de malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biraşırı gestaltda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Paslanmaz çelik, uygun çelikten daha mürtefi mukavemet ve korozyona metanet katkısızlar ve bu nedenle yangın kapısı prodüksiyonında tercih edilen bir malzemedir.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın bapsı seçer, bapnın yaraşıklı standartlara ve yönetmeliklere yönlü olup olmadığını sınırlamak kucakin etiket ve sertifikalar arama edilmelidir.

Yangın yahut evgin hâlet vakalarında binalardaki insanoğluın kolay tahliye edilmesi bağırsakin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Yangına karşı güvende sınırlanmak için kaçış koridoru ve yangın merdivenlerinde kullanılan, nazik anda insanların emanet emniyetliğini elde etmek üzere kapı kasası ve kullanılan öbür aksesuarlarıyla yüreklilik teşkil etmekteyiz.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın kapısı genellikle 60 dakika, B dershaneı bir yangın kapısı ise 30 dakika boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Fakat enkaz halindeki evlerde patlamamış bombalarla hakkındalaşacaklarından korku Yangın Kapısı Fiyatları ettiğini bile sözlerine ekliyor.

Veriler bapların belli derecelere kadar dayanabildiğini gösterse de bunların cümlesi manevra ortamında kaydedildiği yürekin temel hayatta aynı özları vermeyebilir.

Report this wiki page